Välkomna till förskolan Äventyret vid Tibble Torg!

Vår förskola ligger precis vid Tibble Torg, nära kommunikationer till Kungsängen centrum och fem minuter med bil från E18.

Vi har en inriktning mot matematik, kultur och utomhuspedagogik. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand. Vi prioriterar daglig utevistelse, förskolan har en nyrenoverad gård och är omgiven av lekplatser och skogsområden.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler precis på Tibble Torg. Vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Äventyrets strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av en bra utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Kontakta oss gärna för ett besök i verksamheten: aventyret@hoppetossa.com.

Blogg

Utomhusmiljön är en ständigt aktuell kunskapskälla!

Inom Hoppetossa tycker vi att utomhuspedagogik är viktig: utomhuspedagogik är ett komplement till den traditionella pedagogiken och betonar att upplevelser i den miljö… Läs mera

Allt är inte teknik – men mycket

Varför ska man ägna sig åt teknik i förskolan? Det finns många bra skäl. Vi är omgivna av teknik som… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi tar gärna emot nya familjer som är nyfikna på Äventyret på besök, kontakta oss så bokar vi in ett tillfälle som passar: aventyret@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Vi finns med i Upplands-Bro kommuns gemensamma kö under namnet Förskolan Äventyret. Du hittar den gemensamma kön via Upplands-Bo kommuns e-tjänst: https://www.upplands-bro.se/barn–utbildning/barn-0-5-ar/att-soka-plats-i-barnomsorg.html.

Du som har e-legitimation ansöker på detta sätt: Logga in på e-tjänsten med e-legitimation, genom att klicka på länken ”Inloggning e-tjänst, med e-legitimation” på ovan nämnda sida. När du är inloggad för att göra en ansökan och kommer till delen att välja förskola, välj område Tibble och sedan Förskolan Äventyret som enhet. Följ vidare instruktioner för att färdigställa ansökan.

Du som inte har en e-legitimation ansöker på detta sätt: Klicka på länken ”Ansöka om plats på förskola och fritidshem utan e-legitimation” på ovan nämnda sida och fyll i de uppgifter som efterfrågas. När du kommer till delen att välja förskola, välj område Tibble och sedan Förskolan Äventyret som enhet. Följ vidare instruktioner för att färdigställa ansökan.

Ansök via barnomsorgsadministratörer: Om du inte lyckas ställa dig i vår kö via kommunens e-tjänst eller om du exempelvis har skyddade personuppgifter, kan du vända dig direkt till kommunens barnomsorgsadministratörer och meddela dem att du önskar ställa dig i kön till Förskolan Äventyret. De nås på telefonnummer 08-581 690 00.

Vid frågor: Kontakta oss gärna vid frågor: aventyret@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!