Välkomna till förskolan Äventyret vid Tibble Torg!

Vår förskola har ett fåtal lediga platser till hösten. Vi finns med i Upplands-Bro kommuns gemensamma kö under namnet Förskolan Äventyret.

Vi ligger precis vid Tibble Torg, och har goda kommunikationer till Kungsängens centrum och fem minuter med bil till E18.

Härliga skogsområden är vår närmaste granne och närheten till naturen nyttjas flitigt. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa. Vi har valt en inriktning mot utomhuspedagogik, kultur och matematik.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand. Vi prioriterar daglig utevistelse, förskolan har en nyrenoverad gård och är omgiven av lekplatser och skogsområden.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler precis på Tibble Torg. Vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Äventyrets strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av en bra utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Varmt välkomna förskolevisning onsdagen den 25 september kl 15.00-16.00.

Om du hellre vill göra ett besök vid ett annat tillfälle kontakta oss på: aventyret@hoppetossa.com.

Blogg

Förskolan ska vara en levande social gemenskap som ger trygghet samt vilja och lust att lära

Äventyret ser läroplansområdet socialt samspel som grunden till allt; barngruppen och samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del… Läs mera

Välkomna tillbaka och tack för gårdagens Hoppetossa-dag!

Så var vi äntligen igång igen efter sommaren; pågående inskolningar, barn och pedagoger nyfikna och laddade inför ett nytt läsår!… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi kontaktas lättast via: aventyret@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: 073-231 93 60 eller aventyret@hoppetossa.com.

Vi finns med i Upplands-Bro kommuns gemensamma kö under namnet Förskolan Äventyret. Du hittar den gemensamma kön via Upplands-Bo kommuns e-tjänst: https://www.upplands-bro.se/barn–utbildning/barn-0-5-ar/att-soka-plats-i-barnomsorg.html. Oavsett om du bor i Upplands-Bro kommun eller ej ansöker du på samma sätt, se nedan beskrivning. Men om du inte bor i Upplands-Bro kommun behöver du komplettera din ansökan med en särskild blankett, vi hjälper dig gärna.

Du som har e-legitimation ansöker på detta sätt: Logga in på e-tjänsten med e-legitimation, genom att klicka på länken ”Inloggning e-tjänst, med e-legitimation” på ovan nämnda hemsida. När du är inloggad för att göra en ansökan, välj vilket barn ansökan gäller samt Ansök barnomsorg. Fyll i alla efterfrågade uppgifter och när du kommer till delen att välja förskola: välj Förskola som verksamhet, Tibble som områden och sedan Förskolan Äventyret som enhet. Följ vidare instruktioner för att färdigställa ansökan.

Du som inte har en e-legitimation ansöker på detta sätt: Klicka på länken ”Ansöka om plats på förskola och fritidshem utan e-legitimation” på ovan nämnda hemsida och fyll i de uppgifter som efterfrågas. När du kommer till delen att välja förskola: välj Förskola som verksamhet, Tibble som områden och sedan Förskolan Äventyret som enhet. Följ vidare instruktioner för att färdigställa ansökan.

Ansök via barnomsorgsadministratörer: Om du inte lyckas ställa dig i vår kö via kommunens e-tjänst eller om du exempelvis har skyddade personuppgifter, kan du vända dig direkt till kommunens barnomsorgsadministratörer och meddela dem att du önskar ställa dig i kön till Förskolan Äventyret. De nås på telefonnummer 08-581 690 00.

Kontakta oss gärna vid frågor: aventyret@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!