Välkomna till förskolan Äventyret vid Tibble Torg!

Kultur och utomhuspedagogik är prioriterade områden hos oss. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola prioriterar daglig utevistelse och ser utomhuspedagogik som ett komplement till den traditionella pedagogiken. Förskolan har en egen gård och är omgiven av lekplatser och skogsområden. Naturen blir hos oss ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler precis på Tibble Torg. Vi väver gärna in kultur i vårt arbetssätt och besöker museum och teatrar tillsammans med barnen. Hela vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd, utvecklingssamtal, blogg, förskolans app, informationsbrev och föräldramöten. Äventyrets strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Öppet hus

Varmt välkomna på besök i vår verksamhet, hör av dig/er till oss så bestämmer vi en tid som passar: aventyret@hoppetossa.com.

Blogg

Förändringen av vår gård!

Under sommaren har vi givits möjligheten att förändra vår gård, målsättningen har varit att utöka den och att göra den bättre anpassad till vår verksamhet.… Läs mera

Välkomna tillbaka och tack för gårdagens Hoppetossa-dag!

Så var vi igång efter sommaren igen och igår, 21/8 2017, hade vi vår andra Hoppetossa-dag. Alla medarbetare från alla förskolor,… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi tar gärna emot nya familjer som är nyfikna på Äventyret på besök, kontakta oss så bokar vi in ett tillfälle som passar. Förskolechef Tina Zainuddin nås på: 073-231 93 60 eller tina.zainuddin@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Förskolan Äventyret är med i Upplands-Bro kommuns gemensamma kö. Det betyder att kommunen fördelar platserna i vår förskola. Anmälan till vår kö sker via e-tjänsten på kommunens hemsida. Frågor besvaras av barnomsorgsadministratörerna Louise Assarsson, på 08-581 695 05 alt. louise.assarsson@upplands-bro.se, eller Tamara Carriel, på 08-581 691 86 alt. tamara.carriel@upplands-bro.se.