Världen just nu…


På bara en månad har så oerhört mycket hänt i vår omvärld. Vi vill börja med att tacka för det fina samarbete som vi ser både hos vårdnadshavare och pedagoger, för att möjliggöra en verksamhet under rådande omständigheter.

Vi har … Läs mera

17/2 – sista svarsdag föräldraenkät


Svarstiden till föräldraenkäten har förlängts till den 17/2.

Som förälder på Äventyret har du fått en inbjudan till denna enkät. Om du inte hittar, eller inte har fått din inbjudan, kontakta vår rektor Tina så hjälper hon dig.

Vi är … Läs mera

Pärlor, siffror och matematik


För dig som är förälder på Äventyret, glöm inte att svara på föräldraenkäten – denna vecka är sista veckan. Tack på förhand!

I förra veckan arbetade vi på olika sätt med matematik, som ni kan se i bilderna till detta … Läs mera

Föräldraenkäten öppnad


 Just nu genomförs föräldraenkäten inom Upplands-Bro kommun. Som förälder på Äventyret har du fått en inbjudan till denna enkät. Om du inte hittar, eller inte har fått din inbjudan, kontakta vår rektor Tina så hjälper hon dig.

Vi är mycket … Läs mera

Robotar, digitala ägg & digital kompetens


Första blogginlägget för detta år, och detta decennium! God fortsättning vill vi passa på att önska er alla.

Vi rivstartar året med att prata om digital kompetens. Vi lever i en snabbt föränderlig värld med ökad digitalisering, där förskolan ska … Läs mera

God Jul & Gott Nytt År


God Jul & Gott Nytt År! Nu ser vi fram emot trevliga Lucia- och julfiranden, julpyssel, m.m. Med de orden vill vi även passa på att tipsa om Brandvarnardagen som inföll 1/12.

Här på bloggen tar vi nu en paus … Läs mera

Att bidra till en hållbar utveckling


Barn växer upp med snabba förändringar i sin omvärld. De möter nya människor och nya situationer och de ska lära sig att samspela och att bidra till en hållbar utveckling, såväl en ekonomisk och social som en miljömässig. Förskolan har … Läs mera

Skapande tillsammans med en konstnär – Kulturrådet


Detta läsår har Äventyret fått möjligheten att delta i Kulturrådets satsning ”Skapande skola”. Det innebär att vår storbarnsgrupp får besök av konstnären Lena S. vid sju tillfällen under läsåret. Barngruppen, pedagoger och Lena kommer att skapa tillsammans utifrån avdelningens projekt Läs mera