Populärt besök på vår förskola: Attunda brandkår


förskolebesök brandkår 3 förskolebesök brandkår 4 förskolebesök brandkår 2 förskolebesök brandkår 1Attunda brandkår var på förskolan Äventyret den 4/11. Barnen tyckte att det var jättekul att gå runt brandbilarna och titta. Brandmännen hade med sig en spännande värmekamera som barnen fick titta in i. I kameran såg man en vit bild på brandmannen som visade oss kameran. En av brandmännen visade en stor fläkt och frågade ”Vad tror ni att vi har fläkten till?” Barnen stod och funderade en stund och sen kom det många svar: ”Ni kanske har den för att det är skönt”, ”För att blåsa på varandra”, ”För att blåsa bort någonting”. Barnen tyckte att lamporna och blåljusen var roligast :-). I slutet så sa brandmännen att de skulle tycka att det vore jättekul om barnen ville rita teckningar till brandmännen som vi sen kan skicka till dem.

Attunda brandkår föreläser i skolor om hur man genom samarbete kan förebygga bränder och skadegörelse, och även för förskolebarn är det såklart viktigt att få mer kunskap om eld, bränder och vad brandkåren gör. För att utnyttja brandkårens värdefulla tid maximalt bjöd vi på Äventyret även in två till förskolor i kommunen, som kom och tittade på brandbilarna tillsammans med oss. Vi tackar Attunda brandkår för ett intressant, roligt och populärt besök!

förskolebesök brandkår 9 förskolebesök brandkår 7  förskolebesök brandkår 5  förskolebesök brandkår 8  förskolebesök brandkår 6