Rocka sockorna


Idag, 21 mars, är det Internationella Downs syndromdagen och vi väljer att #rockasockorna. Bilden visar ett exempel från vår förskola Äventyret.

Varför då? Att rocka sockorna är enkelt. Det enda du behöver göra är att ta på dig två olika strumpor den 21/3. På så sätt är du med att hylla olikheter samt slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Men varför rockar man sockorna just den 21/3? Jo, eftersom Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21.

Och varför rockar man just sockor? Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär alltså att vi alla ”rockar våra kromosomer”. Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential.

Initiativet”Rock Your Socks” kommer ursprungligen från USA, men drivs internationellt av Down Syndrome International (DSi) och heter då “Lots of Socks”. Läs gärna mer om #rockasockorna hos Svenska Downföreningen.

 


%d bloggare gillar detta: