Välkomna till förskolan I Ur & Skur Musketören i Alvik!

Vi är den lilla förskolan med stort hjärta som ligger i natursköna Äppelviken, Bromma, på promenadavstånd till Alviks goda kommunikationer. Vi är en I Ur & Skur certifierad förskola, och vi har valt en inriktning mot matematik, kultur och utomhuspedagogik, genom I Ur & Skur pedagogiken.


Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vi vistas mycket i naturen och arbetar med miljö och natur. Förskolan är med i Friluftsfrämjandet och är från HT 2012 certifierad I Ur och Skur. I Ur och Skur ställer inga ”krav” på hur mycket barnen ska vara ute varje dag, självfallet tar vi hänsyn till väder och barngrupp, men vår övertygelse är att utomhuspedagogik är viktigt både för lärandet och hälsan. Med utomhuspedagogik tillgodoses kroppens behov av rörelse och hjärnans tankearbete stimuleras av de olika intrycken. Naturen blir hos oss ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler med egen gård ett stenkast från Alviks tunnelbana. Utöver utomhuspedagogik, väver vi gärna in kultur i vårt arbetssätt och besöker museum och teatrar tillsammans med barnen. Hela vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Musketörens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Varmt välkomna på förskolevisning, hör av dig/er till oss så bestämmer vi en tid som passar: musketoren@hoppetossa.com

Blogg

Årets fokusområden på Hoppetossa I Ur & Skur Musketören

Nu är hösten verkligen igång och vi önskar alla familjer varmt välkomna till det nya läsåret! Vi vill även passa… Läs mera

Glad sommar & vi vann Guldtrappan!

Först och främst vill vi tacka för detta läsår och i synnerhet allt samarbete denna speciella vår som vi har… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi nås lättast via musketoren@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: musketoren@hoppetossa.com.

Vi är del av Stockholm Stads gemensamma kö under namnet Hoppetossa I Ur & Skur Musketören. Följ knappen nedan för att tilldela ditt/ert barn en köplats.

VÅR KÖ - OUR QUEUE