Naturvetenskap ligger oss varmt om hjärtat…


För dig som är förälder på Musketören, glöm inte att svara på föräldraenkäten om du inte redan har gjort det. Tack på förhand!

Naturvetenskap ligger oss varmt om hjärtat här på Musketören! Naturvetenskap är ett område som ligger nära barnen. Det är brett och faktiskt roligt och intressant. Barnens naturliga intresse för att finna svar kan i vårt arbete med naturvetenskap tas tillvara och utmanas. Naturvetenskap är även ett sätt att förklara vår omvärld; det är samma värld som barnet i förskoleåldern utvecklas och leker i. För förskolebarnet kan ett experiment göras flera gånger, nytt resultat kan alltid jämföras med något annat. Den fria lekens spontana utforskande är en viktig del av naturvetenskapen!

Här ser ni fotografier från senaste utflykten till stenskogen. Barnen visade stenskogen för en ny pedagog hos oss; några av barnen gick ett varv med pedagogen för att visa var gränsen för skogen går. Barnen klättrade i en koja, vi gjorde gungor, balanserade på en stor trädstam och så fick vi syn på höken idag igen och vi fick chans att lära oss med om höken.

Här är vi istället i knytteskogen och tittade på vårtecken. Vad är ett vårtecken? Vi fick möjlighet att diskutera både årstider och olika blommor såsom blåsippor.

Hur arbetar ni med naturvetenskap?