Våra små naturforskare utforskar hösten och skogen


Förskolan Musketören snigel som store-knopp barnen hittade när de utforskade skogenskog i ur och skur alvikskog i ur och skurVälkommen tillbaka efter semestervilan, hoppas att både ni och barnen har fått många fina stunder och att ni alla, stora som små, är laddade inför höstterminen 2015 för att det är vi pedagoger på Musketören! Hösten närmar sig försiktigt i år och vi är glada för varje dag med solsken men med hösten kommer också så mycket spännande saker i skogen som våra små naturforskare inte får missa!

I dagarna börjar alla våra pedagogiska aktiviteter, skogsgrupper som mulle, knytte, lilleknytte, stora knopp och knopp, ni har redan fått informationen om vilka dagar era barn går till skogen. Då är det ryggsäck, termos och smörgåslåda som barnen ska ta med sig till förskolan. Resten sköter vi, vi ska försöka variera matsäckens innehåll så mycket det går så att barnen blir nöjda, det är ju vår högsta prioritet.

Musketören är ju sedan hösten 2012 certifierad I Ur & Skur av Friluftsfrämjandet, tänk att det redan har gått tre år! Inom I Ur & Skur får barnen utveckla sina kunskaper inom friluftsliv; åka skridskor, skidor, vandra, klä sig, packa ryggsäcken och mycket mer. De får grunder för ett fortsatt fysisk aktivt och hälsosamt liv, men även avkoppling i skogen och kunskap om naturen. Friluftsfrämjandets unika pedagogik bygger på upplevelser med alla sinnen. Naturen blir ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Fråga oss gärna mer om I Ur & Skur pedagogiken! Här kan man också läsa mer.