Välkomna till Äventyret vid Tibble Torg!

Vi är en mindre förskola, med ca 70 barn, som prioriterar utomhuspedagogik tillsammans med kultur och skapande, exempelvis genom projektet Skapande förskola med flera projekt.

Vår förskola har ett fåtal lediga platser, kontakta oss gärna för mer information på aventyret@hoppetossa.com eller 073-231 93 60.

Förskolan Äventyret ligger precis vid Tibble Torg med egna gårdar och flera närliggande skogsområden, och vi har goda kommunikationer till Kungsängens centrum och fem minuter med bil till E18.

Vår ambition är att lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand.

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Vår strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem!

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Välkomna på förskolevisning:

Pga covid-19 erbjuder vi tyvärr inte visning av förskolan, förutom för de vårdnadshavare som har blivit erbjuden plats på förskolan. Men vi berättar gärna mer om förskolan i ett digitalt möte eller per telefon.

Om du har blivit erbjuden plats hos oss och vill besöka oss, kontakt oss gärna på aventyret@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!

Blogg

Barn möter konst

På Äventyret har skapande länge stått i centrum och de senaste två läsåret har vi haft samarbete med konstnärer via… Läs mera

God jul och Gott nytt år

I år har onekligen varit ett utmanande år för hela samhället och givetvis även för förskolan – tack för att… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi kontaktas lättast via: aventyret@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: 073-231 93 60 eller aventyret@hoppetossa.com.

Vi finns med i Upplands-Bro kommuns gemensamma kö under namnet Förskolan Äventyret. Du hittar den gemensamma kön via Upplands-Bo kommuns e-tjänst: https://www.upplands-bro.se/barn–utbildning/barn-0-5-ar/att-soka-plats-i-barnomsorg.html. Oavsett om du bor i Upplands-Bro kommun eller ej ansöker du på samma sätt, se nedan beskrivning. Men om du inte bor i Upplands-Bro kommun behöver du komplettera din ansökan med en särskild blankett, vi hjälper dig gärna.

Du som har e-legitimation ansöker på detta sätt: Logga in på e-tjänsten med e-legitimation, genom att klicka på länken ”Inloggning e-tjänst, med e-legitimation” på ovan nämnda hemsida. När du är inloggad för att göra en ansökan, välj vilket barn ansökan gäller samt Ansök barnomsorg. Fyll i alla efterfrågade uppgifter och när du kommer till delen att välja förskola: välj Förskola som verksamhet, Tibble som områden och sedan Förskolan Äventyret som enhet. Följ vidare instruktioner för att färdigställa ansökan.

Du som inte har en e-legitimation ansöker på detta sätt: Klicka på länken ”Ansöka om plats på förskola och fritidshem utan e-legitimation” på ovan nämnda hemsida och fyll i de uppgifter som efterfrågas. När du kommer till delen att välja förskola: välj Förskola som verksamhet, Tibble som områden och sedan Förskolan Äventyret som enhet. Följ vidare instruktioner för att färdigställa ansökan.

Ansök via barnomsorgsadministratörer: Om du inte lyckas ställa dig i vår kö via kommunens e-tjänst eller om du exempelvis har skyddade personuppgifter, kan du vända dig direkt till kommunens barnomsorgsadministratörer och meddela dem att du önskar ställa dig i kön till Förskolan Äventyret. De nås på telefonnummer 08-581 690 00.

Kontakta oss gärna vid frågor: aventyret@hoppetossa.com. Här finns mer information om hur ditt/ert barn kan få en plats hos Hoppetossa Äventyret: http://hoppetossa.com/aventyret/koanmalan/

Varmt välkommen!