Välkomna till förskolan Kuben i Jarlaberg!

Vår förskola har ett fåtal lediga platser, kontakta oss gärna för mer information på kuben@hoppetossa.com eller 076 007 98 23.

Vi är en liten förskola med små barngrupper, med egen kock som lagar vår mat från grunden. Med Nyckelviken som närmsta granne nyttjas naturen flitigt. Här kan barnen upptäcka, utforska och ställa egna hypoteser. Vi var tidigare ett föräldrakooperativ men drivs nu som en fristående verksamhet.

Vi är inspirerade av montessori och inom montessoripedagogiken lägger man stor vikt vid att varje barn ska ha medinflytande och känna ett eget ansvar. Vi lägger vårt fokus på att barnen känner sig sedda och känner trygghet i verksamheten. Som pedagog på vår förskola är man lyssnande, närvarande, nyfiken och iakttagande. Pedagogerna tolkar sedan hur barnen kan uppmuntras vidare.

Vi har en egen kock som lagar vår mat från grunden. Ett tillagningskök bemannat med egen personal, tillsammans med ett fokus på god och näringsriktig mat, ger barnen förutsättningar för att äta ordentligt och orka hela dagen.

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd/samverkansråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Kubens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Varmt välkommen på besök hos oss. Kontakta oss på kuben@hoppetossa.com, så bokar vi in en visning som passar rådande covid-restriktioner.

Kontakt till oss

Vi kontaktas lättast via: kuben@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: 076 007 98 23 eller kuben@hoppetossa.com.

Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Kuben Hoppetossa. Här hittar ni den gemensamma kön: https://www.nacka.se/forskola-skola/forskola-och-pedagogisk-omsorg/ansok-om-plats-forskola/ (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg).

Du som bor i Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Kuben Hoppetossa.

Du som är på väg att flytta till Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om ni är på väg att flytta till Nacka”. Du som inte är folkbokförd i Nacka ska först göra en kontoansökan. Inom en arbetsdag får du en bekräftelse med e-post att kontoansökan är godkänd. Då går du tillbaka till ovan nämnda hemsida och väljer istället länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Kuben Hoppetossa.

Har ni frågor kontakta oss gärna på: kuben@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!