Teater med våra yngre barn


Här är ett foto från  när vår småbarnsavdelning Kartan var i väg och såg teatern ”Min lilla syster Kanin” i slutet av april. Teatern var väl uppskattat bland barnen.

”Min lilla syster Kanin” baseras på berättelsen Lilla syster Kanin av Ulf Nilsson, en berättelse med humor och värme om en värld alla barn kan relatera till: blöjor, sagor, syskon, nappflaska och välling. Med universella känslor såsom rädsla, spänning, irritation, ilska och kärlek. Lilla syster Kanins storebror har lovat att passa sin syster, men det är inte så lätt. Särskilt som hon matvägrar, gallskriker och till råga på allt nästan blir rävmiddag. ”Om man bara är lugn och inte blir arg och förtvivlad, så går det.” tänker storebror. Läs gärna mer här.

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama.”

”Förskolan ska sträva efter att varje barn känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer.”

(Citat från förskolans läroplan)