Välkomna till förskolan
Raketen på Flygargatan


Vi är en härlig förskola med trygga barngrupper, och hos oss är utomhuspedagogik och rörelse i fokus. Skogsområden och parker är våra närmaste grannar och närheten till naturen nyttjas flitigt. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa. Vår förskola ligger perfekt beläget nära skog och mark och 1 minut från Skarpnäcks tunnelbana. Vi har gångavstånd både till Lilla Sköndal och Bagarmossen.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola, med inriktning mot utomhuspedagogik och rörelse, prioriterar daglig utevistelse och ser utomhuspedagogik som ett komplement till den traditionella pedagogiken. Förskolan har två egna gårdar och är omgiven av flertalet lek- och idrottsplatser, skogsområden och naturreservat. Naturen blir hos oss ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler, ett stenkast från Skarpnäcks tunnelbana. Utöver utomhuspedagogik och rörelse, besöker vi exempelvis gärna museum och teatrar tillsammans med barnen. Hela vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Raketens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Varmt välkommen på besök hos oss:

Tisdag 28/2 kl 15.00

Onsdag 22/3 kl 15.00

Onsdag 26/4 kl 15.00

Tisdag 23/5 kl 15.00

Tisdag 20/6 kl 15.00

Kontakta oss på raketen@hoppetossa.com vid frågor.

Kontakt till oss

Vi nås lättast via: raketen@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: raketen@hoppetossa.com.

Vi är del av Stockholm Stads gemensamma kö under namnet Hoppetossa Raketen. Följ knappen nedan för att tilldela ditt/ert barn en köplats.

VÅR KÖ - OUR QUEUE