Välkomna till förskolan Raketen på Flygargatan 7!

I januari 2021 utökades Raketen med ytterligare två avdelningar, och har sedan dess tillgång till två lokaler och två gårdar! Vi har således lediga platser - för mer information kontakta oss gärna på raketen@hoppetossa.com eller ställ er i vår kö.

Vi är en härlig förskola med trygga barngrupper, och hos oss är utomhuspedagogik och rörelse i fokus. Skogsområden och parker är våra närmaste grannar och närheten till naturen nyttjas flitigt. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa.

Vår förskola ligger perfekt beläget nära skog och mark och 1 minut från Skarpnäcks tunnelbana. Vi har gångavstånd både till Lilla Sköndal och Bagarmossen.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola, med inriktning mot utomhuspedagogik och rörelse, prioriterar daglig utevistelse och ser utomhuspedagogik som ett komplement till den traditionella pedagogiken. Förskolan har två egna gårdar och är omgiven av flertalet lek- och idrottsplatser, skogsområden och naturreservat. Naturen blir hos oss ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler, ett stenkast från Skarpnäcks tunnelbana. Utöver utomhuspedagogik och rörelse, väver vi gärna in kultur i vårt arbetssätt och besöker museum och teatrar tillsammans med barnen. Hela vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Raketens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Pga covid-19 erbjuder vi tyvärr inte visning av förskolan, förutom för de vårdnadshavare som har blivit erbjuden plats på förskolan. Men vi berättar gärna mer om förskolan i ett digitalt möte eller per telefon.

Om du har blivit erbjuden plats hos oss och vill besöka oss, kontakt oss gärna på raketen@hoppetossa.com.

Blogg

God Jul och Gott Nytt År!

I år har onekligen varit ett utmanande år för hela samhället och givetvis även för förskolan – tack för att… Läs mera

Raketen utökar!

Förskolan Raketen har sedan start varit populär och många barn står i kö för att börja hos oss. Därför har… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi nås lättast via: raketen@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: raketen@hoppetossa.com.

Vi är del av Stockholm Stads gemensamma kö under namnet Hoppetossa Raketen. Följ knappen nedan för att tilldela ditt/ert barn en köplats.

VÅR KÖ - OUR QUEUE