Välkomna till förskolan Raketen på Flygargatan 7

Vår populära förskola har lediga platser till hösten 2018, kontakta hos gärna för mer information: 073-231 93 29.

Vår förskola ligger perfekt beläget nära skog och mark och 1 minut från Skarpnäcks tunnelbana. Vi ligger på gångavstånd både till Lilla Sköndal och Bagarmossen.

Vi har en inriktning mot utomhuspedagogik och rörelse. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola, med inriktning mot utomhuspedagogik och rörelse, prioriterar daglig utevistelse och ser utomhuspedagogik som ett komplement till den traditionella pedagogiken. Förskolan har en stor, egen gård och är omgiven av flertalet lek- och idrottsplatser, skogsområden och naturreservat. Naturen blir hos oss ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler, ett stenkast från Skarpnäcks tunnelbana. Utöver utomhuspedagogik och rörelse, väver vi gärna in kultur i vårt arbetssätt och besöker museum och teatrar tillsammans med barnen. Hela vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app, blogg, informationsbrev och föräldramöten. Raketens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Öppet hus

Varmt välkomna på besök i vår verksamhet, hör av dig/er till oss så bestämmer vi en tid som passar: raketen@hoppetossa.com.

Blogg

Förskolans dag!

I går firade vi, liksom många förskolor i landet, Förskolans dag. Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år… Läs mera

Aktivitetstavla blir utforskning av teknik

Enligt Läroplanen för förskolan skall barnen: ”Utveckla sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar”,… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi tar gärna emot nya familjer som är nyfikna på förskolan Raketen på besök, kontakta oss så bokar vi in ett tillfälle som passar: raketen@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: 073-231 93 29.

Vi är del av Stockholm Stads gemensamma kö. Följ knappen nedan för att tilldela ditt/ert barn en köplats.

VÅR KÖ - OUR QUEUE