Välkomna till förskolan Raketen på Flygargatan 7!

Vår populära förskola har ett fåtal lediga platser till hösten. Vi finns med i Stockholm Stads gemensamma kö under namnet Hoppetossa Raketen.

Vår förskola ligger perfekt beläget nära skog och mark och 1 minut från Skarpnäcks tunnelbana. Vi har gångavstånd både till Lilla Sköndal och Bagarmossen.

Vi är en härlig förskola med trygga barngrupper, och vi har valt en inriktning mot utomhuspedagogik och rörelse. Skogsområden och parker är våra närmaste grannar och närheten till naturen nyttjas flitigt. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola, med inriktning mot utomhuspedagogik och rörelse, prioriterar daglig utevistelse och ser utomhuspedagogik som ett komplement till den traditionella pedagogiken. Förskolan har en egen gård och är omgiven av flertalet lek- och idrottsplatser, skogsområden och naturreservat. Naturen blir hos oss ett laboratorium, en plats för konstruktion, friluftsliv och rörelse, gemenskap, reflektion och massor av lek och lärande. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vår förskola är belägen i ljusa, fräscha lokaler, ett stenkast från Skarpnäcks tunnelbana. Utöver utomhuspedagogik och rörelse, väver vi gärna in kultur i vårt arbetssätt och besöker museum och teatrar tillsammans med barnen. Hela vår verksamhet utgår självfallet från förskolans läroplan. Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Raketens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Varmt välkomna på förskolevisning tisdagen den 15/10 klockan 15.00!

Om den tidpunkten inte skulle passa hör av dig/er till oss så bestämmer vi en tid som gör det: raketen@hoppetossa.com

Blogg

Barngruppen och samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del i barnens utveckling

Raketen ser läroplansområdet socialt samspel som grunden till allt; barngruppen och samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del… Läs mera

Välkomna tillbaka och tack för gårdagens Hoppetossa-dag!

Så var vi äntligen igång igen efter sommaren; pågående inskolningar, barn och pedagoger nyfikna och laddade inför ett nytt läsår!… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi nås lättast via: raketen@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: 073-231 93 29 eller raketen@hoppetossa.com.

Vi är del av Stockholm Stads gemensamma kö under namnet Hoppetossa Raketen. Följ knappen nedan för att tilldela ditt/ert barn en köplats.

VÅR KÖ - OUR QUEUE