Teater utomhus – Hoppetossa förskola Raketen


Igår var det förskolans dag! Vi på Raketen, Hoppetossa förskola, passade vi på att fira genom en teaterföreställning utomhus. Vilken tur att vi hade tur med vädret just denna dag så att vår efterlängtade teaterföreställning blev av! Dagen började på gården där spänningen byggdes upp tidigt i och med scenbygget. Sedan lämnade vi gården en stund för att ge teatern tid för slutfixet. Sedan svansade vi tillbaka till gården till tonerna av Små grodorna, slog oss ned tillsammans med Luna & Tellus, lutade oss tillbaka och njöt för fulla muggar! Det går inte sätta ord på vilken lyckad föreställning det blev! Barnen satt som fastnålade, skratten avlöste varandra – helt underbart ☀️😃🎊!

Vad är då förskolans dag? Den tredje torsdagen i maj varje år uppmärksammar vi förskolan runt om i landet. Förskolan har en viktig roll för barns lärande. Läs gärna mer om förskolans dag hos Lärarförbundet.

Vi är mycket utomhus just nu och lyfter ut vår pedagogik i naturen. Utomhuspedagogik ger barnen möjlighet att lära känna sin närmiljö och andra fantastiska platser, får mer fysisk aktivitet och möjlighet att använda alla sina sinnen. Att vara utomhus i naturen visar också, förutom minskad sprittspridning, att det förbättrar koncentrationen. Barn som får möjlighet att vistas ute i naturmiljöer får ett större intresse för djur och natur, som i sin tur leder till ett större engagemang för miljöfrågor. Det om något, är att lägga grunden för ett livslångt lärande!