Förskola och hem

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss ska alla barn, vårdnadshavare och pedagoger bemötas med respekt och ödmjukhet och känna sig välkomna! 

 

Öppettider

Vi följer Solna stads riktlinjer. Enligt dem ska en förskola erbjuda öppettider i förhållande till vårdnadshavares behov inom ramtiden 06:30-18:00 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Köregler

Vår förskola är med i Solna stads gemensamma kö, vilket innebär att vi följer Solna stads urvalsregler. Vår kö hittar ni här: https://hoppetossa.com/risgrynet/var-ko/.

Månadsavgift

Månadsavgiften följer den kommunala maxtaxan. Någon avgift/kostnad utöver maxtaxan får inte tas ut för en plats i förskolan, och detta gör vi självfallet inte i vår förskola.

Uppsägningstid

En vårdnadshavares uppsägningstid av sitt barns plats i en förskola är en månad. 

Olycksfallsförsäkring

Barn som är folkbokförda i Solna stad kan till följd av olycksfall få ersättning från kommunens kollektiva olycksfallsförsäkring.

Barn folkbokförda i andra kommuner men som går i förskole- eller skolverksamhet i Solna stad är försäkrade under tiden de är i verksamheten.

  • Försäkringen gäller dygnet runt för förskole- och skolbarn (ink. gymnasieskola) folkbokförda i Solna.
  • Försäkringen gäller under verksamhetstid för barn- och elever folkbokförda i andra kommuner som går i förskola eller skola i Solna stad.
  • Du behöver inte betala självrisk om du behöver använda dig av försäkringen.

Om barnet råkar ut för en skada är det är vårdnadshavaren själv som anmäler skadan.

Blankett för skadeanmälan samt mer information om försäkringen, försäkringsvillkor, försäkringsinformation och vad som gäller hittar du på Stockholmsregionens Försäkrings AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För ytterligare frågor hör av dig till stadens kontaktcenter.