Välkomna till förskolan Kuben i Jarlaberg

Vi är en liten förskola med små barngrupper, med egen kock som lagar vår mat från grunden. Nyckelviken är vår närmaste granne och närheten till naturen utnyttjas flitigt. Här kan barnen upptäcka, utforska och ställa egna hypoteser.

Vi var tidigare ett föräldrakooperativ men drivs nu som en fristående verksamhet.

Till augusti-starten har vi ett fåtal platser lediga, och vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö.


Inom Montessoripedagogiken lägger man stor vikt vid att varje barn ska ha medinflytande och känna ett eget ansvar. I Reggio Emilia arbetar man projektinriktat för att barnen ska få chans att fördjupa sig i just ett utforskande arbetssätt. Vi lägger vårt fokus på att barnen känner sig sedda och känner trygghet i verksamheten. Som pedagog på vår förskola är man lyssnande, närvarande, nyfiken och iakttagande. Pedagogerna tolkar sedan hur barnen kan uppmuntras vidare.

Vi har en egen kock som lagar vår mat från grunden. Ett tillagningskök bemannat med egen personal, tillsammans med ett fokus på god och näringsriktig mat, ger barnen förutsättningar för att äta ordentligt och orka hela dagen.

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd/samverkansråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Kubens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Kontakta oss gärna för ett besök i verksamheten: kuben@hoppetossa.com

Blogg

Med Nyckelviken som närmsta granne

Nyckelvikens naturreservat är Kubens närmaste granne och närheten till naturen utnyttjas flitigt. Ett stort bestånd av gamla ekar gör Nyckelviken naturreservat… Läs mera

Allt är inte teknik – en mycket

Varför ska man ägna sig åt teknik i förskolan? Det finns många bra skäl. Vi är omgivna av teknik som… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi kontaktas lättast på kuben@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Kuben. Här hittar ni den gemensamma kön: https://www.nacka.se/forskola-skola/forskola-och-pedagogisk-omsorg/ansok-om-plats-forskola/ (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg).

Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Kuben. Här hittar ni den gemensamma kön: https://www.nacka.se/forskola-skola/forskola-och-pedagogisk-omsorg/ansok-om-plats-forskola/ (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg). Du som bor i Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Kuben.

Du som är på väg att flytta till Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om ni är på väg att flytta till Nacka”. Du som inte är folkbokförd i Nacka ska först göra en kontoansökan. Inom en arbetsdag får du en bekräftelse med e-post att kontoansökan är godkänd. Då går du tillbaka till ovan nämnda hemsida och väljer istället länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Kuben.

Har ni frågor kontakta oss gärna på: kuben@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!