Välkomna till förskolan Kuben i Jarlaberg!

Vår förskola har ett fåtal lediga platser, kontakta oss gärna för mer information på kuben@hoppetossa.com eller 076-288 16 61.

Vi är en liten förskola med små barngrupper, med egen kock som lagar vår mat från grunden. Med Nyckelviken som närmsta granne nyttjas naturen flitigt. Här kan barnen upptäcka, utforska och ställa egna hypoteser.

Vi har valt en inriktning mot matematik, kultur och utomhuspedagogik, genom montessoripedagogiken. Vi var tidigare ett föräldrakooperativ men drivs nu som en fristående verksamhet.

Vi är inspirerade av montessori och inom montessoripedagogiken lägger man stor vikt vid att varje barn ska ha medinflytande och känna ett eget ansvar. Vi lägger vårt fokus på att barnen känner sig sedda och känner trygghet i verksamheten. Som pedagog på vår förskola är man lyssnande, närvarande, nyfiken och iakttagande. Pedagogerna tolkar sedan hur barnen kan uppmuntras vidare.

Vi har en egen kock som lagar vår mat från grunden. Ett tillagningskök bemannat med egen personal, tillsammans med ett fokus på god och näringsriktig mat, ger barnen förutsättningar för att äta ordentligt och orka hela dagen.

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd/samverkansråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Kubens strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Pga covid-19 erbjuder vi tyvärr inte visning av förskolan, förutom för de vårdnadshavare som har blivit erbjuden plats på förskolan. Men vi berättar gärna mer om förskolan i ett digitalt möte eller per telefon.

Om du har blivit erbjuden plats hos oss och vill besöka oss, kontakt oss gärna på kuben@hoppetossa.com.

Blogg

Föräldraenkät – Sista svarsdag är den 26 februari.

Just nu genomförs föräldraenkäten inom Nacka kommun. Enkäten är helt anonym, och sista svarsdag/inlämningsdag är 26 februari. Vi är mycket… Läs mera

God jul och Gott nytt år

I år har onekligen varit ett utmanande år för hela samhället och givetvis även för förskolan – tack för att… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi kontaktas lättast via: kuben@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: 076-288 16 61 eller kuben@hoppetossa.com.

Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Kuben Hoppetossa. Här hittar ni den gemensamma kön: https://www.nacka.se/forskola-skola/forskola-och-pedagogisk-omsorg/ansok-om-plats-forskola/ (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg).

Du som bor i Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Kuben Hoppetossa.

Du som är på väg att flytta till Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om ni är på väg att flytta till Nacka”. Du som inte är folkbokförd i Nacka ska först göra en kontoansökan. Inom en arbetsdag får du en bekräftelse med e-post att kontoansökan är godkänd. Då går du tillbaka till ovan nämnda hemsida och väljer istället länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Kuben Hoppetossa.

Har ni frågor kontakta oss gärna på: kuben@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!