Förskolans dag – Hoppetossa förskola Kuben


Igår var det förskolans dag! Vi på Kuben, Hoppetossa Förskola, har självfallet firat med vår årliga tradition Kuben-loppet. Alla barn sprang, fick medalj och åt melon. En härlig fest med mycket glädje, och där alla vann!

Vad är då förskolans dag? Den tredje torsdagen i maj varje år uppmärksammar vi förskolan runt om i landet. Förskolan har en viktig roll för barns lärande. Läs gärna mer om förskolans dag hos Lärarförbundet.

Vi är mycket utomhus just nu och lyfter ut vår pedagogik i naturen. Utomhuspedagogik ger barnen möjlighet att lära känna sin närmiljö och andra fantastiska platser, får mer fysisk aktivitet och möjlighet att använda alla sina sinnen. Att vara utomhus i naturen visar också, förutom minskad sprittspridning, att det förbättrar koncentrationen. Barn som får möjlighet att vistas ute i naturmiljöer får ett större intresse för djur och natur, som i sin tur leder till ett större engagemang för miljöfrågor. Det om något, är att lägga grunden för ett livslångt lärande!