Välkomna till förskolan
Skeppet i Nacka Strand

Vi har ett fåtal lediga platser till januari. Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Skeppet. Kontakta oss för ett besök till vår förskola till förskolans platsansvarig Caroline på caroline.andell@hoppetossa.com.

På förskolan Skeppet strävar vi efter att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att alla barn hos oss får ta del av bästa tänkbara utbildning. 

Förskolan Skeppet öppnades i januari 2019, och vi har traditionell förskoleverksamhet som vilar på förskolans läroplan. Vår gård och förskolans närhet till naturen nyttjas flitigt. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa. Utvecklingen och fördjupningen av lärmiljön, både inomhus, utomhus och hur vi är mot varandra och det runtomkring oss är ständigt närvarande. Vi vill att barnen på Skeppet ska få en trygg, lärorik och rolig vardag där de får möta professionella pedagoger med hjärtat på rätt ställe. På Skeppet sätter vi barnens välmående och utveckling i främsta rummet och erbjuder en kvalitativ utbildning inomhus, på gården och i vår närmiljö.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld! Vår verksamhet samt utbildning grundar sig i förskolans läroplan, skollagen samt FN:s Barnkonvention. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas. 

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola prioriterar daglig utevistelse. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och nyfiket undersöka hur världen fungerar tillsammans med barnen.

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som förskoleråd, utvecklingssamtal, förskolans app och delaktighetsmöten för alla vårdnadshavare.

Vi ligger belägna mitt i Nacka Strand i nyrenoverade och ljusa lokaler med egen gård. Från oss tar det 15 minuter med buss till Slussen, eller 30 minuter med båt till Nybroplan.

Varmt välkomna till förskolan Skeppet!

Förskolevisning

Varmt välkomna på besök hos oss:

För anmälan och frågor om visning är ni välkomna att höra av er till förskolans platsansvarig Caroline på mail caroline.andell@hoppetossa.com

För att komma i kontakt med förskolans rektor Åsa Lindén Gretander, eller förskolans biträdande rektor Charlotte Leinfors vid eventuella frågor är ni välkomna att maila skeppet@hoppetossa.com.

Kontakt till oss

Vi nås lättast via: skeppet@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Skeppet. Klicka på knappen nedan för att komma till den gemensamma kön:

KÖ - QUEUE

Varmt välkomna!