Välkomna till förskolan Skeppet i Nacka Strand!

Vi är en ny förskola i Nacka Strand, och har lediga platser. Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Skeppet.

För mer information kontakta oss gärna på: skeppet@hoppetossa.com.

Vi har valt en inriktning mot utomhuspedagogik, kultur och matematik. Vår gård och förskolans närhet till naturen nyttjas flitigt. Genom lek, rörelse och utevistelse läggs grunden för barns utveckling, motorik och hälsa.

Vi ligger belägna mitt i Nacka Strand i nyrenoverade och ljusa lokaler med en egen gård. Från oss tar det 15 minuter med buss till Slussen, eller 30 minuter med båt till Nybroplan.

Förskolan vilar på demokratins grund. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande, och verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. I samarbete med hemmet ska barnets utveckling till en ansvarskännande människa och samhällsmedlem främjas.

Hos oss tar vi utgångspunkt i tilltron till barnets förmågor och ser dessa som en tillgång för ett mångfacetterat lärande. Barnet kommer alltid i första hand! Vår förskola prioriterar daglig utevistelse. Våra pedagogers roll är att utgå från barnets intresse, erfarenhet och utveckling och arbeta medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Vi bjuder in vårdnadshavare till samverkan och det dagliga mötet berikar och utvecklar verksamheten. Hos oss finns det olika mötesplatser för dialog som; förskoleråd/samverkansråd, utvecklingssamtal, förskolans app och föräldramöten. Skeppets strävan är att alla barn ska känna sig trygga samtidigt som de lockas till lek och aktivitet som utvecklar dem. Vi vill säkerställa att barnen får ta del av bästa tänkbara utbildning.

Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld!

Förskolevisning

Pga covid-19 erbjuder vi tyvärr inte visning av förskolan, förutom för de vårdnadshavare som har blivit erbjuden plats på förskolan. Men vi berättar gärna mer om förskolan i ett digitalt möte eller per telefon.

Om du har blivit erbjuden plats hos oss och vill besöka oss, kontakt oss gärna på skeppet@hoppetossa.com.

Blogg

Föräldraenkät – sista svarsdag 26 februari

Just nu genomförs föräldraenkäten inom Nacka kommun. Enkäten är helt anonym, och sista svarsdag/inlämningsdag är 26 februari. Vi är mycket… Läs mera

God jul och Gott nytt år!

I år har onekligen varit ett utmanande år för hela samhället och givetvis även för förskolan – tack för att… Läs mera

Till bloggen

Kontakt till oss

Vi kontaktas lättast via: skeppet@hoppetossa.com.

Ställ ditt barn i kö

Kontakta oss gärna för mer information: skeppet@hoppetossa.com.

Vi finns med i Nacka kommuns gemensamma kö under namnet Skeppet. Här hittar ni den gemensamma kön: https://www.nacka.se/forskola-skola/forskola-och-pedagogisk-omsorg/ansok-om-plats-forskola/ (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg).

För dig som bor i Nacka: Du som bor i Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Skeppet.

Du som är på väg att flytta till Nacka ansöker på följande sätt: Under punkt 2 på ovan nämna hemsida (Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg) väljer du länken ”Klicka här om ni är på väg att flytta till Nacka”. Du som inte är folkbokförd i Nacka ska först göra en kontoansökan. Inom en arbetsdag får du en bekräftelse med e-post att kontoansökan är godkänd. Då går du tillbaka till ovan nämnda hemsida och väljer istället länken ”Klicka här om du bor i Nacka”. Du följer sedan instruktionerna för att kunna logga in och ställa ditt barn i kö till Skeppet.

Har ni frågor kontakta oss gärna på: skeppet@hoppetossa.com.

Varmt välkommen!