Årets fokusområden på Hoppetossa Kuben


Nu är hösten verkligen igång och vi önskar alla familjer varmt välkomna till det nya läsåret!

Vi vill även passa på att presentera läsårets fokusområden – alltså vilka ämnen/områden som vi på förskolan kommer att arbeta extra med detta läsår. … Läs mera

Glad sommar & vi vann Guldtrappan!


Först och främst vill vi tacka för detta läsår och i synnerhet allt samarbete denna speciella vår som vi har i ryggen. Med detta blogginlägg vill vi även önska trevlig sommar! Vi erbjuder barnomsorg i sommar enligt barnomsorgsbehovet, men här … Läs mera

Förskolans dag – Hoppetossa förskola Kuben


Igår var det förskolans dag! Vi på Kuben, Hoppetossa Förskola, har självfallet firat med vår årliga tradition Kuben-loppet. Alla barn sprang, fick medalj och åt melon. En härlig fest med mycket glädje, och där alla vann!

Vad är då … Läs mera

Barn lär genom leken


Under det gångna månaden har vi arbetat för att bedriva vår utbildning och undervisning som vanligt i så stor utsträckning som möjligt, och vi tackar för ert samarbete kring detta!


Vi har vidtagit flertalet åtgärder givet rådande situation i vårt

Läs mera

Världen just nu…


På bara en månad har så oerhört mycket hänt i vår omvärld. Vi vill börja med att tacka för det fina samarbete som vi ser både hos vårdnadshavare och pedagoger, för att möjliggöra en verksamhet under rådande omständigheter.

Vi har … Läs mera

18/2 – sista svarsdag föräldraenkät


Svarstiden till föräldraenkäten har förlängts till den 18/2.

Som förälder på Kuben har du fått en inbjudan till denna enkät. Om du inte hittar, eller inte har fått din inbjudan, kontakta vår rektor Cathrin så hjälper hon dig.

Vi uppskattar … Läs mera

Montessoriövningar och matematik


För dig som är förälder på Kuben, glöm inte att svara på föräldraenkäten – denna vecka är sista veckan. Tack på förhand!

Genom montessoriövningar arbetar vi med matematik. Breda trappan ger en förberedelse för matematik, bl.a. tränas ögat att se … Läs mera

Föräldraenkät – sista svarsdag 7 februari


Just nu genomförs föräldraenkäten inom Nacka kommun och enkäten är nu utdelad till alla föräldrar på Kuben, du kan även svara på enkäten online. Enkäten är helt anonym, och sista svarsdag/inlämningsdag är 7 februari.

Vi är mycket tacksamma för att … Läs mera

Följa recept, Polyglutt och digital kompetens


Första blogginlägget för detta år, och detta decennium! God fortsättning vill vi passa på att önska er alla.

Vi rivstartar året med att prata om digital kompetens. Vi lever i en snabbt föränderlig värld med ökad digitalisering, där förskolan Läs mera