18/2 – sista svarsdag föräldraenkät


Svarstiden till föräldraenkäten har förlängts till den 18/2.

Som förälder på Skeppet har du fått en inbjudan till denna enkät. Om du inte hittar, eller inte har fått din inbjudan, kontakta vår rektor Cathrin så hjälper hon dig.

Just nu …

Matematik finns runt omkring oss


För dig som är förälder på Skeppet, glöm inte att svara på föräldraenkäten – denna vecka är sista veckan. Tack på förhand!

Matematik finns runt omkring oss i vardagen utan att vi alla gånger tänker på det. Matte är inte …

Föräldraenkät – sista svarsdag 7 februari


Just nu genomförs föräldraenkäten inom Nacka kommun och enkäten är nu utdelad till alla föräldrar på Skeppet, du kan även svara på enkäten online. Enkäten är helt anonym, och sista svarsdag/inlämningsdag är 7 februari.

Vi är mycket tacksamma för att …

Skuggteater, Tyra och digital kompetens


Första blogginlägget för detta år, och detta decennium! God fortsättning vill vi passa på att önska er alla.

Vi rivstartar året med att prata om digital kompetens. Vi lever i en snabbt föränderlig värld med ökad digitalisering, där förskolan

God Jul & Gott Nytt År


God Jul & Gott Nytt År! Nu ser vi fram emot trevliga Lucia- och julfiranden, julpyssel, m.m. Med de orden vill vi även passa på att tipsa om Brandvarnardagen som inföll 1/12.

Här på bloggen tar vi nu en paus …

Att bidra till en hållbar utveckling


Barn växer upp med snabba förändringar i sin omvärld. De möter nya människor och nya situationer och de ska lära sig att samspela och att bidra till en hållbar utveckling, såväl en ekonomisk och social som en miljömässig. Förskolan har …

Form- & färgprojekt och Kolla Kultur


läroplanen finns det skrivet att varje enskilt barn ska känna delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer. Barnen ska utveckla sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i

Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman


Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman. Förskolan ska därför lägga stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling i svenska, genom att uppmuntra och ta tillvara deras nyfikenhet och intresse för att kommunicera på olika sätt.

Bilden är från Kompassen, …